Search found 13 matches

by vde
Mon Jan 23, 2017 11:21 am
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

There is a Standards organization that set the "rules" for C++ and these rules are incorporated into new releases of GCC
It's the philosophy which does not help in answering the question "why the VCP does not work with less ancient compiler"
by vde
Tue Jan 17, 2017 7:07 pm
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

victor_pv wrote:
vde wrote:
victor_pv wrote:Do you mean that because ARM approved it would not have bugs? I have to disagree.
That bugs are very rare, and moreover a lots of programs which works fine after 5.4 now even don't starts after 6.1. Surprise :mrgreen:
by vde
Sat Jan 14, 2017 11:15 pm
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

victor_pv wrote:Could be a bug in the compiler too
yes it can - but not in ARM approved assemblies which every day compiles megabytes of code.
by vde
Sat Jan 14, 2017 11:11 pm
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

stevestrong wrote:I just wanted to ask you to try with 4.8.3 to see whether is working or not.
yes 4.8 and 4.7 are working, but this bug is standing up on the way of progress. Code from 5.4 is near 20% less so I WANT to use it - but can't use even 4.9
by vde
Thu Jan 12, 2017 3:52 pm
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

As you already figured out, the problem may be caused by the new compiler version 4.9.x. As temporary solution, try a clean install to downgrade the IDE to 1.6.12, which uses gcc 4.8.3-q4 (I think). Anyway, try to use the gcc 4.8.3. You see, we are talking about GCC assemblies officially supported ...
by vde
Thu Jan 12, 2017 8:34 am
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

stevestrong wrote:I didn't mind the kernel's log, but the build log output from the IDE.
Please see on message time sometimes
by vde
Thu Jan 12, 2017 8:33 am
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

Pito wrote:
PS. I have ST-link and Eclipse so can debug STM32 - but USB issues are very hard to debug :(
Don't even try to step through the code with a debugger while using USB as Serial. 99% time you will mess with dead everything :)

You must be kidding! Or just not read a post you answer to?
by vde
Thu Jan 12, 2017 8:19 am
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

Can you post the compiler verbose output by building the blink sketch? Maybe we can find out some issues from there. Ok, but I do not see any sense in it. And not blink but "bootloader updater". /usr/share/arduino-1.8.1/arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware /usr/share/arduino-1.8.1/...
by vde
Thu Jan 12, 2017 8:10 am
Forum: Maple mini
Topic: USBserial don't works - what's wrong?
Replies: 39
Views: 1522

Re: USBserial don't works - what's wrong?

my logs are similar to logs viewtopic.php?t=1032 - but now "volatile" present and moreover I build with -O0 to exclude optimozer's issues