Search found 10 matches

by paksoft
Sun Nov 19, 2017 11:54 am
Forum: IDE's
Topic: IDE with Eclipse with Jantje's plugin
Replies: 137
Views: 7974

Re: IDE with Eclipse with Jantje's plugin

Hello Pito, My current experience with the Sloeber and Jlink plugin: http://www.stm32duino.com/viewtopic.php?f=41&t=655&start=40#p25805 Can you please share detail installation of Jlink debugging with Sloeber? I've tried your steps but I still cannot make it. My configuration is - Windows 10 64-bit ...
by paksoft
Wed Nov 08, 2017 2:13 pm
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOSConfig.h parameters editing
Replies: 15
Views: 251

Re: FreeRTOSConfig.h parameters editing

Hello Pito, Thanks for suggestion. #define configMINIMAL_STACK_SIZE ( ( unsigned short ) 120 ) #define configTOTAL_HEAP_SIZE ( ( size_t ) ( 8 * 1024 ) ) Yes, exactly the same in FreeRTOSConfig.h. What is the optimal value for configTOTAL_HEAP_SIZE. Is it possible for you to explain more? Hello Victo...
by paksoft
Mon Nov 06, 2017 1:37 am
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOSConfig.h parameters editing
Replies: 15
Views: 251

Re: FreeRTOSConfig.h parameters editing

I found the issue was due to the allocated stack size. If I set: Code: Select all xTaskCreate( vTaskFunction, "Task 1", 1000, (void*)pcTextForTask1, 1, NULL ); xTaskCreate( vTaskFunction, "Task 2", 1000, (void*)pcTextForTask2, 2, NULL ); the code breaks and Windows can't even recognize the Maple Se...
by paksoft
Sat Nov 04, 2017 5:33 am
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOSConfig.h parameters editing
Replies: 15
Views: 251

Re: FreeRTOSConfig.h parameters editing

Hello edogaldo, Thanks for your help. when did you last get the Libmaple core code? -> Recent one https://github.com/rogerclarkmelbourne/Arduino_STM32 what OS are you using? -> Win 10 which version of Arduino GUI and GCC compiler are you using? -> Arduino IDE v 1.6.9 and follow instruction from http...
by paksoft
Fri Nov 03, 2017 3:16 pm
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOSConfig.h parameters editing
Replies: 15
Views: 251

Re: FreeRTOSConfig.h parameters editing

Thank you for quick response and helpful advice.
It's working now, so extern "C" is used for calling a C function from C++.
by paksoft
Fri Nov 03, 2017 10:05 am
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOSConfig.h parameters editing
Replies: 15
Views: 251

FreeRTOSConfig.h parameters editing

Hello Dude, I'm new to FreeRTOS and studying the book from FreeRTOS. I'm trying to test Idle hook function, so I need to edit parameter of FreeRTOSConfig.h (configUSE_IDLE_HOOK -> 1). My hardware is STM32F103C8T6 blue pill from ebay and my code is as follow: #include <MapleFreeRTOS821.h> /* The task...
by paksoft
Wed Nov 01, 2017 12:09 pm
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOS priority not working
Replies: 2
Views: 106

Re: FreeRTOS priority not working

Thank you for advice, it's working now.
Time to read more and more.

pak
by paksoft
Wed Nov 01, 2017 7:50 am
Forum: Libraries & Hardware
Topic: FreeRTOS priority not working
Replies: 2
Views: 106

FreeRTOS priority not working

Hello Dude, I'm new to FreeRTOS and studying the book from FreeRTOS. I have some problem with FreeRTOS priority. My hardware is STM32F103C8T6 blue pill from ebay and my code is as follow: //#include <MapleFreeRTOS821.h> #include <MapleFreeRTOS900.h> #define pinLED PC13 //For STM32F103C8T6 void vTask...
by paksoft
Sat Aug 12, 2017 7:11 am
Forum: STLink
Topic: Help with st-link v2
Replies: 23
Views: 2440

Re: Help with st-link v2

Both jumpers are set to 0. The power light is on. Try again after this setting. Both jumpers should not be 0, The one near reset button set to 0 and the other one set to 1. STM32F103 with ST-LINK Jumpers Setting_1.jpg It's true that COM port is not appeared but It should work and you can see the fo...
by paksoft
Sun Apr 10, 2016 3:57 am
Forum: USB bootloader
Topic: Problem with maple bootloader on Olimexino (Maple R3)
Replies: 1
Views: 772

Problem with maple bootloader on Olimexino (Maple R3)

Hello, I've an Olimexino (Maple R3) and Segger J-Link. I've tried "prodTest_OLIMEXINO_STM32.bin" with Windows 7 (64-bit) on Arduino IDE v1.6.5; it's working fine. Installation is followed by https://github.com/rogerclarkmelbourne/Arduino_STM32/wiki/Maple-drivers Now I want to try "maple_rev3_boot20....