In car multigauge

What are you developing?
User avatar
RogerClark
Posts: 7680
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: In car multigauge

Post by RogerClark » Sat Jan 13, 2018 8:09 pm

Wire changed from software ( bit banged) to Hardware, and this generally works,
however there may be a problem with multiple different I2C device libraries, which is probably something to do with the bus not being released.
Unfortunately I have not had time to test this potential problem

User avatar
BennehBoy
Posts: 500
Joined: Thu Jan 05, 2017 8:21 pm
Location: Yorkshire
Contact:

Re: In car multigauge

Post by BennehBoy » Sun Jan 14, 2018 11:46 am

I've managed to get the latest sdfat working on a separate maple mini that also uses an SSD1306 & MAX31856 on the same SPI bus.

The difference is that this setup does not use 8 OLED screens and is not driving their CS lines via a demultiplexer.

So, I either have a logic error in my MUX154 code which is leaving an OLED CS line high, or there's a wiring issue (I'm going with the latter because the jumper wiring to all the devices is a bit of a rats nest).
-------------------------------------
https://github.com/BennehBoy

User avatar
BennehBoy
Posts: 500
Joined: Thu Jan 05, 2017 8:21 pm
Location: Yorkshire
Contact:

Re: In car multigauge

Post by BennehBoy » Tue Jan 23, 2018 4:46 pm

Ditched the 8 screen approach, removed all the compass/roll meter stuff (and i2c code), got sdfat working. Reduced flash & SRAM consumption.

Am now going to stop futzing with scope creep, and concentrate on completing/polishing the datalogging and menu system prior to a vehicle install.

Should all just be functional code now that the hardware is sorted.
-------------------------------------
https://github.com/BennehBoy

Post Reply