Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Apple Mac OSX
User avatar
RogerClark
Posts: 7422
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Post by RogerClark » Wed Sep 07, 2016 11:35 pm

I think it sounds more serious than the resistor :-(

My Ugly board has a worse problem, its crystal oscillator does not start very well, which means it only seems to run directly after I upload via Serial

The Ugly board is a piece of junk anyway. I no longer use it.

Ragnarok
Posts: 13
Joined: Mon Aug 29, 2016 1:04 pm

Re: Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Post by Ragnarok » Thu Sep 08, 2016 2:21 pm

madias wrote:Can you post a link to your board? (sounds like the faulty "ugly board") or if it's the "blue pill" -> bad 10k USB resistor.

Hello Madias, here is the link. http://www.ebay.in/itm/STM32F103C8T6-A ... w9NdXtDGO

Ragnarok
Posts: 13
Joined: Mon Aug 29, 2016 1:04 pm

Re: Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Post by Ragnarok » Thu Sep 08, 2016 2:24 pm

RogerClark wrote:If you are uploading via USB to Serial, and the upload succeeds and code does not run, there is a possibility that the 8mhz crystal oscillator is not running.

One other forum member had this problem.

I also have one STM32 board which will run directly after upload but not run if you power cycle it. again it had a faulty oscillator.

Also. Can you confirm which version of gcc your IDE is using, I think it should be 4.8

Hi, thank you for the reply Roger!
No, on my Mac, it does not upload at all. However, when I tried my friend's laptop with Windows (I don't have parallels/bootcamp right now for windows :P ), it was uploaded, but I got the same error.

I say it got uploaded because I get "Done uploading" on windows. On my Mac, it shows "Error could not upload sketch" or something of that sort, with the log being what I showed before. I am sorry for not being able to be specific with the wordings. I'm currently outside my workplace and have no access to the STM right now. :)

User avatar
RogerClark
Posts: 7422
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Post by RogerClark » Thu Sep 08, 2016 9:26 pm

Are you sure your hardware is not faulty?

Ragnarok
Posts: 13
Joined: Mon Aug 29, 2016 1:04 pm

Re: Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Post by Ragnarok » Mon Sep 19, 2016 1:16 pm

I finally got the beautiful thing to work! I needed it primarily for the amazing ADC it has, and it's shoving up 129k samples per second in my face!

Next up is trying to learn to use DMA to be able to store these values in an SD card separately. Will browse around this forums for ideas, but could you point me in the right way? As in, how do I start learning about using DMA with the Arduino IDE?

PS: The board was not protected after all! I downloaded the STM Demonstrator GUI that tells if the board is protected, and it wasn't. I kept resetting and reuploading on my friend's Windows 10 laptop, and it worked! I don't even know why.
PPS: Thank you everyone, for all the useful things you told me. Even though it wasn't the primary solution, I learnt a lot after googling up solutions to the questions you guys posted! :D

User avatar
Kenjutsu
Posts: 134
Joined: Fri May 29, 2015 8:26 am

Re: Error while compiling (El Capitan, STM32f103c8t6, FTDI RS232)

Post by Kenjutsu » Fri Nov 04, 2016 7:35 am

Were you able to get it working on your Mac?
Pieter

OSX: 10.12.6
Arduino IDE: 1.6.12
Blue pill STM32F103C8T6 Dev Board
Maple Mini Clones

Post Reply