First steps with STM32F429 discovery

Limited support for STM32F4 Discovery, Nucleo and custom F4 boards
User avatar
RogerClark
Posts: 7546
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: First steps with STM32F429 discovery

Post by RogerClark » Tue Sep 08, 2015 8:28 pm

Martin,

I will need to double check which pins the F407 LEDs are connect to, as was pretty sure they were all working for me

User avatar
martinayotte
Posts: 1239
Joined: Mon Apr 27, 2015 1:45 pm

Re: First steps with STM32F429 discovery

Post by martinayotte » Tue Sep 08, 2015 8:31 pm

Now, I'm checking the USART/UART on F429. Strangely, the USARTs are not working but the UART does work.
I'm not even sure if that problem was already there in my F405 back in May, because I was first using UART4 on my STM32F4Stamp, but rapidly switched to SerialUSB on both this both and Netduino2Plus. So, maybe I didn't even test USART1/USART2/USART3 on those boards.
The code is again so much different between F1 and F4, maybe the bugs are there since years.
I will continue to dig (and test under F405 to confirm).

User avatar
martinayotte
Posts: 1239
Joined: Mon Apr 27, 2015 1:45 pm

Re: First steps with STM32F429 discovery

Post by martinayotte » Tue Sep 08, 2015 8:33 pm

RogerClark wrote:I will need to double check which pins the F407 LEDs are connect to, as was pretty sure they were all working for me
Maybe you added the missing PIN_MAP, but forgot to commit in the main tree ? ;)

User avatar
RogerClark
Posts: 7546
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: First steps with STM32F429 discovery

Post by RogerClark » Tue Sep 08, 2015 8:37 pm

Yes. Thats possible

User avatar
martinayotte
Posts: 1239
Joined: Mon Apr 27, 2015 1:45 pm

Re: First steps with STM32F429 discovery

Post by martinayotte » Wed Sep 09, 2015 1:23 am

I've done some tests on my Netduino2Plus and USART2 is working perfectly.
I'm doing tests on STM32F4Stamp in the following minutes, if USART1 and USART3 are working there too, this means it is really a F429 related issue, not an F4xx in general.

EDIT: On STM32F4Stamp, tests for USART2 and USART3 are working there too, but USART1 is not breaked out on this board (neither than Netduino2Plus), except if I re-directed it to some other pins, but I think it is useless.

So, back to SquareOne : I need to figure out why F429 is different ... :?

Post Reply