Racemaniac's postbag

Tell us about the cool things you've recently got
racemaniac
Posts: 554
Joined: Sat Nov 07, 2015 9:09 am

Re: Racemaniac's postbag

Post by racemaniac » Sat Jun 17, 2017 6:47 am

Another nice recent arrival is one of these: https://www.aliexpress.com/item/Free-sh ... 36178a3b09

When looking for logic analyzers that could go faster than 100MSample, i came across these affordable guys. Ordered one and gave it a try. So far looks pretty nice, beyond 100Mhz you have to rely on its buffered mode (and not buffered, 100Mhz is only 3 channels), but it can buffer 16 million samples per channel, has nice trigger options, and the software looks pretty decent :).
Haven't got much experience with it yet, but when doing my DMA tests i used it to check the clock lines of the SPI, and in 100Mhz mode i could already very clearly detect the 36Mhz spi clock of SPI1 @ full speed :). One of the things to get used to compared to a saleae is that you can configure the threshold voltage. For 3.3V operation i set it to 1.6V, and then you get very clean readings :).
Also an advantage seems to be that it supports more protocols. I see it knows SDIO while the Saleae software i have doesn't :).

To be tested further, but seems like a promosing device so far :). One tip if you want to buy one, i have the impression some sellers sell basically the same device but with only 16K samples memory depth... avoid those :p

User avatar
RogerClark
Posts: 7151
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Racemaniac's postbag

Post by RogerClark » Sat Jun 17, 2017 7:18 am

Interesting.

What PC software do you use with it?

I have a 100Mhz Analsyer like this
http://www.ebay.com.au/itm/New-USB-Logi ... 1745053900

But it only supports 100Mhz on 2 channels.

I sometimes wish it also did analogue, but I have a scope so I cant justify buying another analyser

racemaniac
Posts: 554
Joined: Sat Nov 07, 2015 9:09 am

Re: Racemaniac's postbag

Post by racemaniac » Sat Jun 17, 2017 8:05 am

RogerClark wrote:Interesting.

What PC software do you use with it?

I have a 100Mhz Analsyer like this
http://www.ebay.com.au/itm/New-USB-Logi ... 1745053900

But it only supports 100Mhz on 2 channels.

I sometimes wish it also did analogue, but I have a scope so I cant justify buying another analyser
The software can be found here: http://www.dreamsourcelab.com/dslogic.html
apparantly it originally was a kickstarter project, they're still working on their software, but the latest version seems very decent so far :). may become my main logic analyzer :)

User avatar
RogerClark
Posts: 7151
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Racemaniac's postbag

Post by RogerClark » Sat Jun 17, 2017 11:03 am

Thanks

zmemw16
Posts: 1449
Joined: Wed Jul 08, 2015 2:09 pm
Location: St Annes, Lancs,UK

Re: Racemaniac's postbag

Post by zmemw16 » Sat Jun 17, 2017 12:55 pm

:( :( :( :(
does anyone else find after visiting an aliexpress russian page, your login page is now in russian?
what's russian for global?
srp

racemaniac
Posts: 554
Joined: Sat Nov 07, 2015 9:09 am

Re: Racemaniac's postbag

Post by racemaniac » Sat Jun 17, 2017 12:57 pm

zmemw16 wrote::( :( :( :(
does anyone else find after visiting an aliexpress russian page, your login page is now in russian?
what's russian for global?
srp
maybe visit it with google translate? XD

User avatar
zoomx
Posts: 523
Joined: Mon Apr 27, 2015 2:28 pm
Location: Mt.Etna, Italy

Re: Racemaniac's postbag

Post by zoomx » Sat Jun 17, 2017 2:07 pm

I believe it changes some cookie where the language is set.

stevestrong
Posts: 1744
Joined: Mon Oct 19, 2015 12:06 am
Location: Munich, Germany

Re: Racemaniac's postbag

Post by stevestrong » Sat Jun 17, 2017 3:13 pm

There is always "Go to Global Site (English)" on the top right part of the page.
Or replace in the address field "ru.ali..." by "www.ali..."

zmemw16
Posts: 1449
Joined: Wed Jul 08, 2015 2:09 pm
Location: St Annes, Lancs,UK

Re: Racemaniac's postbag

Post by zmemw16 » Sat Jun 17, 2017 5:21 pm

that go to global is not visible on the normal login page.
just one of those many little things, that i shouldn't really have to do.
stephen

User avatar
RogerClark
Posts: 7151
Joined: Mon Apr 27, 2015 10:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Racemaniac's postbag

Post by RogerClark » Sat Jun 17, 2017 9:23 pm

Clear your cache and cookies etc, then manually go back to www.aliexpress.com

Post Reply