New problem :( Projects wont build

Post Reply
Nutsy
Posts: 241
Joined: Sun Jul 24, 2016 4:26 pm

New problem :( Projects wont build

Post by Nutsy » Thu Jul 28, 2016 9:51 am

Another new problem has come up and I cant work out how to fix it.
Ive tried reinstalling the hardware folder and even reinstalled arduino , not updated it to 1.6.10 still on 1.6.9.

Any ideas how to fix this?

It just started last night, I dont think i had changed any files. :?



Code: Select all

/Applications/Arduino.app/Contents/Java/arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware" -hardware "/Users/Helen/Library/Arduino15/packages" -hardware "/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/tools-builder" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware/tools/avr" -tools "/Users/Helen/Library/Arduino15/packages" -built-in-libraries "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/libraries" -libraries "/Users/Helen/Documents/Arduino/libraries" -fqbn=Arduino_STM32:STM32F1:mapleMini:bootloader_version=bootloader20 -ide-version=10609 -build-path "/var/folders/sn/kx4gb1293p36_qjhrml9gshw0000gn/T/builddbc82175abeae018bf7a07d2c319005f.tmp" -warnings=all -prefs=build.warn_data_percentage=75 -verbose "/Users/Helen/Documents/Arduino/steptest/steptest.ino"
/Applications/Arduino.app/Contents/Java/arduino-builder -compile -logger=machine -hardware "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware" -hardware "/Users/Helen/Library/Arduino15/packages" -hardware "/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/tools-builder" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware/tools/avr" -tools "/Users/Helen/Library/Arduino15/packages" -built-in-libraries "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/libraries" -libraries "/Users/Helen/Documents/Arduino/libraries" -fqbn=Arduino_STM32:STM32F1:mapleMini:bootloader_version=bootloader20 -ide-version=10609 -build-path "/var/folders/sn/kx4gb1293p36_qjhrml9gshw0000gn/T/builddbc82175abeae018bf7a07d2c319005f.tmp" -warnings=all -prefs=build.warn_data_percentage=75 -verbose "/Users/Helen/Documents/Arduino/steptest/steptest.ino"
Warning: platform.txt from core 'STM32 Boards (STM32duino.com)' contains deprecated recipe.ar.pattern="{compiler.path}{compiler.ar.cmd}" {compiler.ar.flags} {compiler.ar.extra_flags} "{build.path}/{archive_file}" "{object_file}", automatically converted to recipe.ar.pattern="{compiler.path}{compiler.ar.cmd}" {compiler.ar.flags} {compiler.ar.extra_flags} "{archive_file_path}" "{object_file}". Consider upgrading this core.
"/bin/arm-none-eabi-g++" -c -g -Os -w -DDEBUG_LEVEL=DEBUG_NONE  -ffunction-sections -fdata-sections -nostdlib --param max-inline-insns-single=500 -fno-rtti -fno-exceptions -DBOARD_maple_mini -DVECT_TAB_ADDR=0x8002000 -DERROR_LED_PORT=GPIOB -DERROR_LED_PIN=1 -w -x c++ -E -CC -mcpu=cortex-m3 -DF_CPU=72000000L -DARDUINO=10609 -DARDUINO_MAPLE_MINI -DARDUINO_ARCH_STM32F1   -DMCU_STM32F103CB -DSERIAL_USB  -mthumb  -march=armv7-m -D__STM32F1__ -DMCU_STM32F103CB -DSERIAL_USB  -mthumb  -march=armv7-m -D__STM32F1__ "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/include" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/stm32f1/include"                                                           "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/usb/stm32f1" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/usb/usb_lib" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/cores/maple" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/variants/maple_mini" "/var/folders/sn/kx4gb1293p36_qjhrml9gshw0000gn/T/builddbc82175abeae018bf7a07d2c319005f.tmp/sketch/steptest.ino.cpp" -o "/dev/null"
"/bin/arm-none-eabi-g++" -c -g -Os -w -DDEBUG_LEVEL=DEBUG_NONE  -ffunction-sections -fdata-sections -nostdlib --param max-inline-insns-single=500 -fno-rtti -fno-exceptions -DBOARD_maple_mini -DVECT_TAB_ADDR=0x8002000 -DERROR_LED_PORT=GPIOB -DERROR_LED_PIN=1 -w -x c++ -E -CC -mcpu=cortex-m3 -DF_CPU=72000000L -DARDUINO=10609 -DARDUINO_MAPLE_MINI -DARDUINO_ARCH_STM32F1   -DMCU_STM32F103CB -DSERIAL_USB  -mthumb  -march=armv7-m -D__STM32F1__ -DMCU_STM32F103CB -DSERIAL_USB  -mthumb  -march=armv7-m -D__STM32F1__ "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/include" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/stm32f1/include"                                                           "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/usb/stm32f1" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/usb/usb_lib" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/cores/maple" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/variants/maple_mini" "/var/folders/sn/kx4gb1293p36_qjhrml9gshw0000gn/T/builddbc82175abeae018bf7a07d2c319005f.tmp/sketch/steptest.ino.cpp" -o "/dev/null"
"/bin/arm-none-eabi-g++" -c -g -Os -w -DDEBUG_LEVEL=DEBUG_NONE  -ffunction-sections -fdata-sections -nostdlib --param max-inline-insns-single=500 -fno-rtti -fno-exceptions -DBOARD_maple_mini -DVECT_TAB_ADDR=0x8002000 -DERROR_LED_PORT=GPIOB -DERROR_LED_PIN=1 -w -x c++ -E -CC -mcpu=cortex-m3 -DF_CPU=72000000L -DARDUINO=10609 -DARDUINO_MAPLE_MINI -DARDUINO_ARCH_STM32F1   -DMCU_STM32F103CB -DSERIAL_USB  -mthumb  -march=armv7-m -D__STM32F1__ -DMCU_STM32F103CB -DSERIAL_USB  -mthumb  -march=armv7-m -D__STM32F1__ "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/include" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/stm32f1/include"                                                           "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/usb/stm32f1" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/system/libmaple/usb/usb_lib" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/cores/maple" "-I/Users/Helen/Documents/Arduino/hardware/Arduino_STM32/STM32F1/variants/maple_mini" "/var/folders/sn/kx4gb1293p36_qjhrml9gshw0000gn/T/builddbc82175abeae018bf7a07d2c319005f.tmp/sketch/steptest.ino.cpp" -o "/var/folders/sn/kx4gb1293p36_qjhrml9gshw0000gn/T/builddbc82175abeae018bf7a07d2c319005f.tmp/preproc/ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp"
fork/exec /bin/arm-none-eabi-g++: no such file or directory
Error compiling for board Maple Mini.

madias
Posts: 813
Joined: Mon Apr 27, 2015 11:26 am
Location: Vienna, Austria

Re: New problem :( Projects wont build

Post by madias » Thu Jul 28, 2016 10:03 am

Does a blank sketch compile? (Even for AVR and then for STM32duino)
Edit: Did you read the WIKI about installation?
https://github.com/rogerclarkmelbourne/ ... stallation
All OS's
•Download and install the version 1.6.9 of the Arduino IDE from here
•Run the IDE, and on the Tools menu, select the Boards manager, and install the Arduino Zero from the list of available boards. You must do this step, it installs the arm-none-eabi-g++ toolchain!
•Download zip file containing the STM32 files from here
•Unzip to create the Arduino_STM32 folder
I think you missed the second step.

User avatar
zoomx
Posts: 541
Joined: Mon Apr 27, 2015 2:28 pm
Location: Mt.Etna, Italy

Re: New problem :( Projects wont build

Post by zoomx » Thu Jul 28, 2016 10:10 am

Arduino Zero? Arduino Due is not necessary any more? I missed this change!

Nutsy
Posts: 241
Joined: Sun Jul 24, 2016 4:26 pm

Re: New problem :( Projects wont build

Post by Nutsy » Thu Jul 28, 2016 10:12 am

Strange, no its not installed. But first time I installed the STM32 kit, i did install it.

Ill let you know if its fixed after its installed. Going to take a little while. Crap internet here
edit, after reading the post above, maybe it was the Due i installed?
Last edited by Nutsy on Thu Jul 28, 2016 10:14 am, edited 1 time in total.

madias
Posts: 813
Joined: Mon Apr 27, 2015 11:26 am
Location: Vienna, Austria

Re: New problem :( Projects wont build

Post by madias » Thu Jul 28, 2016 10:13 am

I think both (ZERO and DUE) should install the "arm-none-eabi-g++: "

Nutsy
Posts: 241
Joined: Sun Jul 24, 2016 4:26 pm

Re: New problem :( Projects wont build

Post by Nutsy » Thu Jul 28, 2016 10:18 am

That fixed it :( Sorry for wasting everyones time... me = stupid

Post Reply