Page 1 of 1

[PARTIALLY SOLVED] maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Tue Jul 25, 2017 4:21 pm
by arkabhowmick
I just uploaded a nokia 5110 lcd sketch to maple mini via arduino ide.
i used pins 27,28,29,30,31 for spi connections.
After it was done uploading,
whenever i plugged in the maple mini to my computer, the com port is not being detected(no error is also being shown in com port device manager).
i hear 2 sounds one after another when i plug in the maple mini.(one for being detected and one for being plugged out).
Please help. URGENT.
:| :(

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Tue Jul 25, 2017 4:51 pm
by stevestrong
Try a simple blinky sketch with serial output. If it works, then your software is the problem.
You should be able to upload if you press reset when the upload starts (check the Arduino message window).

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Tue Jul 25, 2017 5:20 pm
by arkabhowmick
but how to upload sketch when com port is not showing ....neither in arduino ide nor in device manager .. :|

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Tue Jul 25, 2017 5:27 pm
by arkabhowmick
Thank you very muchhhhhhh :D :) :lol: :mrgreen: it is working..... when uploading sketch i pressed reset...and now the blink sketch works... thank you thank you...

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Tue Jul 25, 2017 5:28 pm
by arkabhowmick
can you explain me what happened ?

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Mon Aug 07, 2017 12:38 am
by vitor_boss
Same problem here with libmaple core, blink works but serial USB don't.

With STM32GENERIC serial USB works.
Any ideas? :?:

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Mon Aug 07, 2017 7:59 am
by stevestrong
@vitor, how do you upload?
Have you tried to press reset at upload time, when the appropriate message appears in Arduino IDE?

Re: maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Mon Aug 07, 2017 11:31 am
by vitor_boss
Yes, upload using DFU on 2.0 bootloader. windows says DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE

Re: [PARTIALLY SOLVED] maple mini com port not showing. URGENT

Posted: Fri Aug 18, 2017 11:01 am
by RogerClark
This thread seems to be a zombie

Please confirm if you still have an issue, otherwise the thread will be deleted as it does not help the community to have open long term open yet dead threads